Banner 1

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (*TTT) is een tussentijds proefexamen welke (*niet verplicht) wordt afgenomen op ongeveer driekwart van je rijopleiding. 

Bij een TTT wordt gekeken of je al voldoende op het niveau van het examen bent. Je gaat dan ongeveer een half uur met een examinator van het CBR op pad, precies zoals het tijdens het definitieve examen zal gaan. Tijdens de toets zullen er ook twee bijzondere manoeuvres van je worden verwacht. Als je deze goed uitvoert krijg je daar vrijstelling voor en hoef je deze manoeuvres niet meer te doen tijdens het eindexamen. Na de toets neemt de examinator de rit samen met jou en je instructeur door en zal vertellen wat goed ging, maar ook welke punten nog verbeterd moeten worden. De verbeterpunten zullen genoteerd worden, hiermee ga je vervolgens met de instructeur aan de slag, zodat je op de dag van het examen goed voorbereid bent. Kijk de CBR-film;

''zo gaat het bij de tussentijdse toets''

Voordeel van een tussentijdse toets

Het grote voordeel van een TTT is dat je weet hoe het er aan toe zal gaan op de dag van het examen, met de behaalde vrijsstellingen geeft dit minder druk en stress. Uit de gegevens van het CBR is gebleken dat het landelijk gemiddelde bij het eerste praktijkexamen met maar liefst 14,6 procentpunten toeneemt bij leerlingen die voorafgaand een TTT hebben gevolgd.

Examen-/ faalangst?

Leerlingen die last hebben van examen-/ faalangst begeleid ik als IBKI-gecertificeerd faalangst-instructeur hiermee op een deskundige wijze. Stress is een factor die helaas niet geheel te vermijden is, enige stress kan zelfs een positief effect hebben op je prestatie tijdens het examen. Ter ondersteuning kun je verder de door Ivo Mijland ontwikkelde tool 15 DO'S & 15 DON'TS downloaden.

Get Adobe Download hier gratis Adobe Reader